Морското предизвикателство на плувеца Цанко Цанков започна успешно в Бургаския залив, чакаме го с рекорд на плаж „Перла“

img

Предизвикателството да постави рекорд като преплува от край до край Бургаския залив започна за плувеца Цанко Цанков. Тази сутрин в 6 часа той е стартирал успешно от нос Емине, съобщи Веселина Деведжиева – началник на отдел „Спорт“ към Община Бургас, която участва в организацията. До 31-годишния плувец е кораб „Надежда“, на който са треньори, реаниматори и други специалисти, осигуряващи безопасността на преплуването. Към момента Цанков се чувства добре, в отлична физическа форма е, времето е благоприятно.

Привечер се очаква, ако преплуването е безаварийно, Цанков да стигне Маслен нос – крайната точка на Бургаския залив. Малко по-късно той официално ще бъде посрещнат на плаж „Перла“ край Приморско.

Припомняме, че при успех, Цанков ще бъде първият човек, преплувал разстоянието от нос Емине до Маслен нос, което е 44 км. и 702 метра по права линия. Това ще бъде най - дългото плуване в Черно море. Успех!

Тема в развитие: Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав