Стопани-садисти зарязаха по жесток начин кучето си, като го вързаха със сезал за контейнер на ул. "Алекси Нейчев" в Карнобат. В жегите през изминалите дни животното е нямало никакъв шанс да се скрие, да се сдобие с храна или вода. Било е обречено на бавна и мъчителна смърт. Милосърдна дама го е забелязала и се е обадила в приюта за безстопанствени кучета, откъдето са реагирали моментално.

„Жестокост е да изоставиш живо същество, което ти вярва и те обича, но още по- жестоко е вече, котато не само изоставяш, но и връзваш и така обричаш на бавна и мъчителна агония едно беззащитно създание“, коментираха от приюта.

“Момченцето дължи живота си на една млада дама с грижовно сърце, която ни се обади в събота, видяла го е вързано от балкона си и се опитала да го отвърже, но не е успяла, животното реагирало вследствие на уплаха. Клетничето е момченце, на видима възраст около 4-5 месеца, било е в изключително лоши условия на гледане и хранене - силно измършавяване до кахектично състояние. Не знаем от кога е вързано и от колко време не е яло и пило вода, но на страшната жега, която бе в събота при прибирането му от нас в приюта изпи почти 2 л. вода. Само ще кажа, че такова нечовешко отношение не вярвах, че съществува, но явно съм грешала. ..Господ е всемогъщ, той забавя но никога не забравя!”, реагират неговите спасители.

За кратко време четириногото момче спечели сърцата на десетки добри хора. Неговата съдба е поредната проява на човешката жестокост, но и показва, че в някои случаи все пак доброто побеждава.