Служители на бургаската митница: Добре, че заваля, иначе се пържим на по 30 градуса в кабинетите си. От 5 години няма климатик, а бушоните постоянно падат

img
снимка: дарик радио

Разхлаждането в Бургас, което се оказа мъка за летовниците, е истинска радост за служителите в Митницата в морския град. Причината е, че условията в красивата достолепна сграда са почти същите, както и във времето, когато е била построена. Нормалните летни дни са истинско предизвикателство за голяма част от администрацията, която е принудена да работи при температури между 28 и 31 градуса. Причината е, че климатичната инсталация в половината сграда е изгоряла преди 5 години, сигнализират служители. Според тях от централното управление в София не са предприели мерки да поръчат нова и така хората прекарват деня си в трудно поносими условия. Дори заради нетърпимата жега отдел „Деловодство”, който работи с граждани, е преместен в тази част на сградата, където има климатик, за да не завалят жалби от дошлите за административни услуги. Служителите, които няма как да се преместят обаче, карат летата без климатик, а през зимата се отопляват с духалки. A заради слабата ел. система бушоните постоянно падат.

„Ако случайно забравиш да си запаметиш документа навреме, след това трябва да го пишеш наново. Има проблеми с ел. инсталацията, защото сградата е на над 100 години, но едва ли е толкова трудно да бъде решен”, допълват служителите в Митницата. Те са едни от най-честите посетители на сайтовете с прогноза за времето, надявайки се жегите да свършват по-бързо.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Политически екшън в Несебър

Местни избори-27-ми октомври 2019

Трагедия в бл.105 на жк.Меден рудник