Телефонни измамници избраха съботата за настойчива атака в търсене на жертви в Бургас. Те плодложиха на серия обаждания бургазлийка, която изтърпя пълна гама от лъжи, внушения и накрая – заплахи, достойни за психотрилър.

„Всичко започна още в ранния предиобед, когато телефонът иззвъня и отсреща мъж с учтив тон ми съобщи, че се обажда от полицията. Попита ме дали сме си получили призовката за явяване в управлението.“, разказа потърпевшата жена пред БургасИНФО. Първоначално тя се подвела по любезното и уверено звучене на гласа и трескаво започнала да превърта през ума си каква може да е евентуалната причина да бъде викана в полицията. Гласът отсреща продължавал да звучи дружелюбно и й обяснил, че всъщност поводът е, че жената е в опасност.

„Вашият номер е подчертан и ще бъде подслушван, тъй като имаме информация, че ще бъдете атакувани от измамници или крадци. Под заплаха сте.“, казал мъжът. Това вече накарало бургазлийката да бъде нащрек, тъй като тя добре знаела, че това е една от схемите на мошениците да ловят наивници. Докато се усети обаче, мъжът затворил телефона. Почти веднага последвало ново обаждане. „Мамоооооо, извадиха ми червата. На операционната маса съм. В болницата в Сливен. Моля те, помогни ми. Чу ли, помогни ми?!“, чувал се истеричен писък по телефона. Поради факта, че жената няма син, тя спокойно изслушала подлудяващите викове, след което връзката прекъснала. Последвали още 2 обаждания, които явно трябвало да убедят потърпевшата, че версията на първия мъж, представил се като полицай, е истина и тя може да помогне за залавянето на престъпниците, крещящи като заклани уж от болницата в Сливен. Разбира се, след подлудяващте писъци, последвало и обаждането, което би трябвало да внесе ред – на въпросния „служител на реда“.

Вече разигралият се с пълна сила театър бил допълнен от нов сюжет. Жената явно показала, че не желае да става мишена на измамници и няма да се подведе по лъжите им. Явно изненадан от реакцията й и от загубата на време с потока обаждания, които очевидно нямало да доведат до успешен край, мъжът престанал да бъде „учтивият полицай“. „Коя си ти? Ей сега ще дойдем у вас и ще те изкормим. Червата си се ще видиш. Чуваш ли?“, изкрещял той.

„Въпреки че не успях да реагирам и навреме да уведомя полицията, искам да предупредя хората да не се връзват на подобни лъжи и да запазят самообладание. Да, психоатаката е силна, но нека внимават, особено днес, когато е почивен ден и явно измамниците използват това“, каза жената.

Бъдете внимателни!