Управителят на четиризвездния хотел Premium Inn в Слънчев бряг Иван Тодоров бе призован днес на разпит в Районното управление на МВР в курорта, а полицията му състави предупредителен протокол да се въздържа от хулигански дейности. То това се стигна, след като в социалните мрежи бе разпространен видеоклип, който показва как мъж посяга да удари израелска туристка пред детето ѝ.

Кадрите се превърнаха във водеща новина в израелските медии.

Случаят е анонсиран от предаването "Сутрешни новини" като "Кошмар в Бургас".

Туристите - двама възрастни и две деца, са направили резервация за лукс апартамент в хотела. Те плащат предварително, но когато пристигат, се оказва, че апартаментът им вече е зает от други хора. Служителят от видеото /според израелските медии е и собственик на хотела/ им предлага да ги настани в стая за трима души, но в друг хотел, защото в този няма места.

Жените, които са платили предварително за стаите си обаче отказват. И тогава се стига до момента, в който мъжът става агресивен и дори пада при опит да нанесе ритник в тялото на една от жените.

Случаят е от 5 юли т.г., но туристките са подали жалба в полицията пет дни по-късно – на 10 юли, датата, на която са отпътували. Днес пък от полицията са докладвали в прокуратурата.

Районната магистратура в Несебър е образувала спешно досъдебно производство. То е по чл. 325 от НК-за хулиганство. Прокуратурата е разпоредила да бъдат проверени записите от видеокамерите в хотела, както и да бъдат разпитани свидетели.