Собственици на яхти, лодки и корабчета, бъдете нащрек на 17-ти юли в морето: Спазвайте указанията за безопасността на плувеца Цанко Цанков в Бургаския залив

img

За кратко ще бъде спряно корабоплаването в Бургаския залив на 17-ти юли, когато плувецът Цанко Цанков ще преплува разстоянието от нос Емине до Маслен нос. Корабите ще бъдат отклонявани, но по-големият проблем за осигуряване на безопасността са бързите лодки и яхти.

В момена, в който се прече пътя, по който се движат корабите, ще бъде прекратено корабоплаването. Капитанът на катера ще ни уведоми. Наша грижа е да се осигурим безопасността на плуването. Ще бъде за кратко време. Наша отговорност е да следим и да отклоним корабите, които са по-малкият проблем. Яхтите са по-голям проблем, тъй кто хората на тях не слушат УКВ, но ще ги отклоняваме от трасето“, казаха от „Морска администрация“ дни, преди старта на историческото преплуване.

И според кмета Димитър Николов основният риск са бързите малки лодки, които са с различна големина и се движат с всякакви скорости. „Затова трябва много стриктна организация“, каза той.

За осигуряване на сигурността на плувеца са ангажирани редица институции, включително и Военноморска база-Бургас.

Тема в развитие: Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас