Съжалявам, искам да бъда настанен за лечение. Това каза пред съда в Бургас 39-годишният Димитър Пехливанов, който в неделя нападна безпричинно майка с бебе в ж.к. „Възраждане“. Райнният съд гледа мярката му за неотклонение. По време на заседанието стана ясно, че Димитър, не е женен, не работи, реабилитиран е.

Според прокурора, това, че се е скрил след нападението създава опасност да се укрие извърши ново престъпление. Обвинението посочи, че неконтролируемата и непровокирана агресия към мйка с дете изисква мярката му да е „задържане под стража“. Нямало е данни от личния му лекар какво лечение провежда той, не е регистриран в Центъра за психично здраве. Неообоснованата му агресия и бойните му умения изискват да е в ареста, посочи прокуратурата. Проявите му на агресия датирали назад във времето. Майка му не е в състояние да конторлира приема на лекарства.

Според показанията на майка му, след завръщането му от Френския легион, където е служил, психичното му здраве било влошено.

Служебният защитник на Димитър -Захари Кирилов, поиска домашен арест, тъй като тази мярка щяла да бъде най-пододяща за провеждане на лечение. Той настоя и за съдебна комплексна експертиза с участието на психолог и психиатър. Димитър се е съгласил на лечение в ЦПЗ.

Припомняме, че Димитър Пехливанов е привлечен като обвиняем за това, че на 07 юли, около 19.00 часа, в градинка до блок 39 в бургаския ж.к. „Възраждане“, причинил на И. Й. телесна повреда по хулигански подбуди, чрез нанасяне на порезни рани с нож в областта на гърдите и десния крак.

Нападението стана към 20.00 часа в неделя. Жената вървяла край жилищен блок 39 в комплекса, бутайки количката с пеленачето, когато неочаквано срещу нея изскочил непознат човек, въоръжен с нож. Майката повикала съпруга си на помощ, за да защити семейството си мъжът влязъл в схватка с нападателя, но той насочил острието срещу него. След това побягнал и се скрил в дома си. След минути спецчасти на полицията обградили блока му, но той се заключил в дома си. Половин час по-късно сам отворил и се предал доброволно на полицията.