Най-големият ни морски курорт Слънчев бряг открива 60-ти юбилеeн сезон с концерт на примата на българската музика Лили Иванова в Bedroom beach club тази вечер. Курортът вече е пълен с туристи от различни националности, които изпълват главната улица и заведенията. Очаква се техният брой да се увеличи с напредване на сезона. Плажната ивица, която е носител на престижния Син флаг, също привлича летовници. Пясъкът се заравнява и почиства постоянно.

Тази вечер откриването обещава да е запомнящо се. На юбилейното събитие „Слънчев бряг“ АД и изпълнителният директор Златко Димитров са поканили всички професионално ангажирани с развитието на комплекса, ресорни институции, представители на национални и местни бизнес организации.

Всеки посетител на курорта ще има възможност да присъства на концерта на Лили Иванова, закупувайки билет от мрежата на Eventim. Цената на билетите, които вече са пуснати за свободна продажба е 40 лв.

А с какво примата на българската музика свързва Слънчев бряг?

Със златни букви в историята на комплекса са записани годините на провеждане на международния фестивал за поп музика „Златен Орфей“ (1965-1999). Именно с фестивала самата Лили Иванова свързва спомена си за Слънчев бряг, като споделя: „Фестивалът „Златният Орфей“ е моят незабравим спомен за Слънчев бряг. Вълнението на музиканти, композитори, автори на текстове, аранжори, изпълнители и на публика беше нещо, което не може да се опише – бяха наистина незабравими и вълнуващи дни.“


Разходка по главната улица на курорта в компанията на изпълнителния директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров показа, че курортът е пълен с туристи




Дори след 20ч. на плажа има хора