Заместник-кметът д-р Лорис Мануелян се срещна с номинирания за участие в Летните олимпийски игри "Спешъл Олимпикс"-2019 Пламен Алексиев Корсев - ученик в десети клас в СУ "Добри Чинтулов". Надпреварата ще се проведе от 8 до 21 март в Абу Даби.

На Пламен Корсев е осигурена подкрепа от специалистите в Ресурсен център - Бургас. Той ще се представи в спорта лека атлетика, в дисциплините 100 м бягане и скок на дължина. Треньор през настоящата година на Пламен е Любомира Крумова Сакалиева - учител по ФВС в СУ "Добри Чинтулов".

В Летните олимпийски игри "Спешъл Олимпикс" ще участват осемнадесет деца от десет общини в България в следните видове спорт: бадминтон, лека атлетика, боче, конна езда и тенис на маса. Очакваният брой на всички участници в игрите е 7000 души, като няма ограничение във възрастовите групи.

Община Бургас всяка година подпомага финансово участието на нашия представител в Летните олимпийски игри на "Спешъл Олимпикс". Екипът на администрацията и Ресурсният център пожелават успех на Пламен.