Образувано е досъдебно производство под ръководството на Софийска градска прокуратура за извършено четворно убийство в Нови Искър. Данните са съвсем първоначални.
Вероятно ще има много въпроси, такива има и за нас. Към настоящия момент данните сочат за извършител на деянието един от синовете - убити са бащата, майката, брата и бабата на лицето, което ние смятаме за извършител. Не можем да твърдим кога точно е извършено това убийство. Нямаме готови експертизи, от които да видим как точно е настъпила смъртта на жертвите от Нови Искър. Това заяви преди минути градският прокурор на София Емилия Русинова във връзка с поредното зверство, разтърсило България.

„Липсват следи от огнестрелно оръжие. Единствено имаме данни за употреба на хладно оръжие и брадва“, поясни още тя за това как е настъпила смъртта на четиримата души от семейството. Тя поясни, че 25-годишният Георги, който погуби семейството си, се е опитал се е да почисти кръвта. „Все още не можем да кажем дали е невменяем – трябва да изчакаме експертизата“, поясни старши комисар Георги Хаджиев. Същият от 2015 всяка година е воден на преглед в специализиран кабинет при психиатър. Двамата бяха категорични няма данни за колективно семейно психично заболяване. Според тях зверството е било провокирано от проблеми – „финансови и каквито и да било“. Не е имало и сигнали за семейни проблеми.
25-годишният Георги Ранов, който е основният заподозрян за четворното убийство в Нови Искър, не е живеел постоянно там. Това разказа съседът Николай, цитиран от dir.bg. Мъжът сподели, че дори не знаел за съществуването на по-голямо дете в семейството. "Като цяло бяха затворени хора, които не комуникираха много. Имаха дете на около 14-15 години, което често караше колело по улицата. То имаше някакви психични проблеми", сподели Николай. Както вече е известно, Георги е основният заподозрян в убийството на баща си Иван, майка си Рени, брат си Сашко и баба си Славка. Когато колеги на бащата, който е военен и работел на летището в Доброславци, дошли в къщата, за да видят защо не е на работа, вратата им отворил Георги. Младият мъж бил в неадекватно състояние и им казал, че всички отишли на погребение. Колегите на бащата обаче му позвънили на телефона, а звънът на апарата се чул от къщата. Така започнало да се разплита всичко. Оказва се, че убитите са били ликвидирани с брадва и нож.