Мъж е нахлул в банков клон в столичен квартал и е извършил обир. Все още не е ясно каква е открадната сума, нападателят е успял да избяга.

По информация на МВР човек с маска и въоръжен влязъл в обекта, заплашил служителките, след като използвал спрей, отнел сума пари.

Сигналът за обир е подаден към 8.36 ч. тази сутрин.

Обирът се случва 30 минути след като банковият клон отваря врати за клиенти. На вратата маскиран мъж, който е въоръжен с пистолет и лютив спрей, се сблъсква с охранителя. Когато охранителя му казва, че не може да влезе в банката, защото има маска на лицето, мъжът го пръска с лютивия спрей. След това влиза в банката, насочва оръжие към трите касиерки и взема над 10 000 лева. Оттегля се веднага все още в неизвестна посока.

Според хората от съседните магазини, полицията дошла минути по-късно. Извършителят се издирва, продължават разпитите на касиерките и огледа на мястото.

По думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов обирът е станал много бързо. Маскираният мъж е избягал пеша, според показанията на една от служителките в банката.

„Не е използвал насилие срещу тях. Напръскал е със спрей охраната. Мъжът е отведен в болница за промивка на очите. Няма опасност за неговото зрение”, обясни Иванов.

В процес на уточняване е каква точно е открадната сума. Иванов предположи, че става въпрос за около 10-12 хиляди лева.


източник: bTV