Политическа партия „Средна европейска класа” днес обяви номинацията си за водач на листата на Обединени патриоти на европейските избори през май.

„Изпълнителният комитет на СЕК номинира Валери Симеонов за водач на листата. Мислихме над имената и на Волен Сидеров, Ангел Джамбазки или представител на СЕК, но с постъпките си в последните две години, Валери Симеонов доказа, че има характер и отстоява позиции”, заяви на пресконференция в Бургас председателят на СЕК Георги Манев. На нея присъства и зам.-председателят на партията Константин Бачийски.

Манев добави, че въпреки медийните внушения, малката коалиция е стабилна.

„НФСБ, АТАКА и ВМРО имат почти еднакви принципи и задачи, съгласувани с ГЕРБ, които съвпадат и с принципите на Средна европейска класа. Причината за това е програма, по която работим в последните 3 месеца. Никой от депутатите от парламентарната ни група не е отстъпил от тях”, заяви Манев. Той обаче каза, че в СЕК все още не са решили кои ще са лицата им, които ще бъдат предложени за включване в листата за евродепутати на Обединени патриоти.

„Не сме говорили, но това са европейски избори и нашият кандидат трябва да е някой, който е познат както в Силистра, така и във Велико Търново, в София и Бургас”, каза Манев.

Той добави, че очаква реакцията на ВМРО и АТАКА относно излъчването на водач на листата на Обединени патриоти. И отчете заслугите на Валери Симеонов.

„Симеонов защити малкия бизнес и малките собственици на бензиностанции. Облекчи режима за пребиваване на нашите сънаордници – бесарабските българи”, добави Манев.