Свети Андрей Първозвани, първият сред апостолите на Христос; баснословно богатият византиец Михаил Кантакузин, известен и като Сина на Дявола; императрица Зоя Карбонопсина; апостол Петър и самият Иисус са част от образите, които придвижват сюжета на най-новия филм за Поморие. Уникалният черноморски град съчетава в себе си класическите образци на древногръцката цивилизация, типичните черноморски традиции в риболова и плажове като от Лазурния бряг.

Филмът „Поморие – скритата перла” ще бъде част от най-популярната поредица на Българската национална телевизия за документални филми – „Световните градове на България”. В поредицата са включени български градове, които са променили историята на Европа, а с това и на света. Продукциите са мащабни, включват много исторически възстановки, снима се с най-модерна кинотехника. Във филма участват поморийските актьори: Коста Самоковлиев, Петър Граматиков, Зарко Коцев, Ян Петров, Атанас Димитров, Константин Каракочев, Георги Каприев, Огнян Вичев и Жечо Вичев.

Заповядайте на премиерата на филма, която ще се състои на 06.02.2019 г. /сряда/ от 18.00 часа, в залата на НЧ „Просвета 1888” Поморие. Входът е свободен!