„Голямото сърце“ на Бургас обедини стотици добри хора, за една година събра близо 10 т. пластмасови капачки

img

Една година след старта на инициативата на клуб „България за младите“ към ПП ГЕРБ, „Голямото сърце“ успя да обедини стотици граждани. Близо 10 тона са предадените до момента пластмасови капачки, с което закупуването на реанимобил за бебета към УМБАЛ-Бургас е крачка по-близо. Кампанията, която освен благородна е и насочена към опазването на околната среда, отдавна премина границите на област Бургас и обхвана над 35 града в цялата страна. Едни от последните монтирани Сърца са в Кнежа и Попово.

От „България за младите“ благодарят на всички, които не спират да предават ненужна пластмаса и да пълнят металната конструкция на площад „Тройката“ в морския град.

По повод една година от откриването й, на 28 януари (понеделник) от 11 часа организаторите на кампанията канят всички жители на града да отбележат символично първия рожден ден на „Голямото сърце на Бургас“. За първите 100, които донесат пластмасови капачки, са предвидени и малки, символични подаръци.

Освен пластмасови капачки бургазлии могат да предадат празни туби и бутилки, кофи от хранителни добавки, туби от перилни препарати и др. битова пластмаса. Предвиден е камион на мястото на събитието, който ще има капацитет да събере голямо количество пластмасови отпадъци.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас