По традиция общинските съветници от Бургас уважиха тържествата на пенсионерските клубове по случай 21 януари – Ден на родилната помощ. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките.

Общинският съветник Лиляна Драгоева уважи поканата на един от най-многобройните клубове в града - този на комплекс „Зорница“. Освен характерните за празника ритуали, жените бяха подготвили и специална фолклорна програма.

Клуб „Надежда“ в кв. Крайморие с председател Мариана Стоянова бяха уважени от съветниците Пеньо Мечков, Петя Гънева и Лиляна Драгоева. Те поздравиха задружния дамски колектив в присъствието на главен експерт Мария Трифанова и обсъдиха предстоящите инфраструктурни проекти за квартала, както и такива от социално-обществен характер.

Както всяка година много колоритно и емоционално бе тържеството на двата пенсионерски клуба в квартал Долно Езерово – „Вая“ и „Тракия“. Димитринка Буланова и Стефан Колев присъстваха на „Бабуване“-жени, облечени в народни носии пресъздадоха ритуала "прикаждане" и "измиване на ръцете на бабата".

Димитринка Буланова традиционно се включи и в празника на клуб „Банево“, където се проведе и забавна викторина „Познай и ме вземи“, както и конкурс „Мис Баба“, с награди, предоставени от общинския съветник.

Карамфилка Апостолова присъства на празника, организиран в пенсионерския клуб в с. Брястовец, а колегите й Виолета Илиева и Николай Иванов бяха сред гостите на пенсионерските клубове от бургаския комплекс „Лазур“. Директорът на Пристанище „Бургас“ и общински съветникн Диян Димов бе част от Бабинден, организиран от пенсионерския клуб към порта.

В бургаското село Равнец представителите на местния парламент Георги Кузманов и Димчо Грудев, заедно с кмета Христо Колев пожелаха на дамите да са все така сплотени, с усмивки на лице и да се радват на много внуци.

За всички клубове бяха осигурени подаръци и почерпка за празника от

групата на общинските съветници от ГЕРБ-Бургас.

В Деня на родилната помощ членове на ГЕРБ за поредна година посети АГ отделението в МБАЛ-Поморие. Д-р Милена Енева поздрави д-р Попов и екипа от акушери от името на структурата и им пожела да продължават да вършат своята отговорна и благородна работа със същата всеотдайност, както и да се раждат все повече бебета в отделението