"За никого не е тайна, че предстоящият европейски вот е изключително важен не само за България, но и за регионите в България, за местната власт, за Европа. Убеден съм, че ще застанем изключително твърдо и мощно зад бъдещата ни листа за евродепутати, ще подкрепим европейското си семейство в ЕНП и водещия ни кандидат за бъдещ председател на Европейската комисия г-н Манфред Вебер", заяви зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов по време на Национална предизборна среща на партията.

„ Alea iacta est - „Жребият е хвърлен”, е казал Гай Юлий Цезар на брега на река Рубикон, повеждайки своите войници към успешна победа. Жребият е хвърлян за всички нас, скъпи приятели. Начело на нас е успешен премиер. Със скоростта на F-16 към нова победа“, заяви Николов.

Той посочи, че според него Манфред Вебер ще направи всичко възможно, за да вдигне стандарта на регионите в Европа и България. От региона, от който идва той, ще бъде водещ пример за нашите малки градове и населени места.

„Девизът „Европа в нашия дом” е изключително подходящ за българските общини и региони, защото има стотици причини да показваме какво е свършено през изминалите години. Хиляди училища и детски градини бяха изцяло санирани, оборудвани, голяма част от тях наново изградени. Стотици социални домове за хора в риск бяха подготвени, за да се създаде комфорт и уют за техните обитатели. Хиляди километри канализация помогна екологията в България да бъде водеща. Ние имаме късмета пред опонентите си, защото вместо да формираме фалшиви новини, можем да показваме на нашите избиратели свършеното“, каза Николов.