Росен Минасян, който е задържан за побоя над бодигард в дискотека в Бургас, иска да се пробере у дома при детето си. Мъжът бе задържан под стража, след като опита да избяга от страната в края на декември миналата година. Според обвинението при побоя са збити предните два зъба на гарда. Днес прокурор Андрей Червеняков поиска Минасян да остане в ареста.

„Има достатъчно фактите които касаят телесните увреждания. А именно откритите два зъба при огледа на местопрестъплението. Друга мярка за неотклонение не би могла да изпълни целит,залегнали в Наказателния кодекс”, заяви прокурор Червеняков.

Адвокатът на обвиняемия заяви в залата, че клиентът му от малък се бори с живота и попита дали заради една грешка трябва да страда.

„Подзащитният ми заяви, че ще понесе отговорността за това, което е сторил. Но няма медицинска документация, която да определи причинената телесна повреда. Категорично, повече от три години той живее в кралство Великобритания и именно благодарение на него жена му и детето му оцеляват в Република България. Трябва ли заради една грешка да страда? Той от малък се бори с живота”, заяви адвокат Димитров, който поиска мярка домашен арест.

„След приключване на производството, това момче трябва да се връща в Англия и да издържа семейството си”, каза адвокатът.

Самият Росен Минасян, който се изправи пред съда с превързана ръка, отново се разплака.

„Искам да се извиня за случая. През тези години не мога да се връщам при семейството ми. Сега, ако ми позволите, искам да съм при детенцето си. Ще си поема отговорността.

Съжалявам”, каза обвиняемият. Той поиска парична гаранция или домашен арест.

Председателят на съдебния състав обаче не се смили над него и го остави в ареста. Той посочи, че има опасност обвиняемия да се укрие, тъй като е задържан на летище София, в опит да напусне България.