19 - годишният Кристиян Станков от Бургас спаси кръста в ледените води на водопада Докузак в община Малко Търново. Кристиян, който много пъти е прославял морски град със златните си медали от големи състезания по карате, скочи във водите на Докузак заедно с Пламен Воденичаров.

„Техният ентусиазъм и този на всички момчета, които се включиха в направеното за първи път тази година "мъжко хоро" пред водопада, ме прави и щастлив, и горд, че Странджа ще съхрани своята идентичност именно благодарение на тях! Благодаря ви, приятели! Честито Богоявление!”, каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев.


Водопадът Докузак се намира до село Стоилово, община Малко Търново, в сърцето на Странджа Странджанци вярват, че в нощта преди Йордановден небето се отваря и всеки може да си пожелае нещо. Това е вечерта, в която всички зли сили, които бродят през „мръсните дни” (дните от Коледа до Водици) по земята - самовили, караконджули, лепири, устрели и топаци се скриват, защото предстои водата и земята да бъдат кръстени.