1 000 нови паркоместа в Бургас през 2019-та, ето кои улици ще бъдат ремонтирани

img

В бюджета за 2019-та година Община Бургас е предвидила средства за ремонт на улици във всички райони, които ще бъдат изпълнявани поетапно, съобразно необходимостта от подмяна и на подземната инфраструктура.Това съобщи кметът Димитър Николов, който днес представи Бюджет 2019. Припомняме, че през идната година данъците и таксите на бургазлии няма да бъдат вдигани.

Кои проекти ще бъдат завършени идната година?

През 2019 - та година ще отвори врати първият в Бургас Конгресен център. Той ще отговори на необходимостта на града от нови и с различна квадратура зали за форуми, изложения, пресконференции, експозиции, културни събития.  Продължава програмата за превръщане на старите училищни дворове в съвременни спортни площадки.

Зала „Арена Бургас” и инфраструктурата до нея

Заради  предстоящото завършване на спортна зала Арена Бургас ще бъдат изградени пътни връзки към нея.

Ще започне и  реконструкцията на ул. "Демокрация"; ул. "Захари Стоянов";  бул. "Проф. Яким Якимов" от кръгово кръстовище на входа на Бургас до кръгово кръстовище на КАТ; на ул."Димитър Димов" в участъка от кръгово кръстовище за кв. Сарафово до хотел "Фаворит".

Предстои да започне ремонтът  на ул. "Г.Кирков" в участъка между ул. "Възраждане и ул. "Лермонтов". Ще продължи ремонтът  на улици в ж.к. "Братя Миладинови" с цел осигуряване на по-голям брой паркоместа за крайулично паркиране и обособяване на нови паркинги, Продължава и ремонтът на по- малките улици в ЦГЧ , между които улиците  "Фотинов", "Възраждане", "Успенска", "Гео Милев",  "Граф Игнатиев".

 Община Бургас ще кандидатства по две програми за цялостен ремонт на ул. "Алеко Константинов";

 През 2019 г. ще продължи изпълнението на проектите за реконструкция на улици и междублокови пространства финансирани по ОП "Региони в растеж";

 

„Меден рудник”

Важно е да се отбележи, че в „Меден рудник” също ще имат нови придобивки. Община Бургас ще кандидатства по проект за изграждането на Младежки център със зрителна зала за кино, концерти и театър. Общината  ще проектира и амфитеатрално пространство със сцена на открито в к-с "Меден рудник".

 

В кварталите "Акациите", "Победа" и "Крайморие" ще бъде изградена система за видеонаблюдение.

През 2019 г. община Бургас ще проектира и реализира нови 1000 паркоместа;

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  Пенчо Милев
  2018-12-30 14:20:59

  А фирмите които ще извършат ремонта като ,, Термал Инжинеринг" и др близки до Кмета и ГЕРБ. Защо не публикувахте след като се знаят. и колко средства ще бъдат откраднати. Като при ,, Безплатното " Саниране. На 360 Лв с ДДС на М2 топлоизолация . Нали Г-н. Николов,КМЕТЕ" ?

 •  
  Вал
  2018-12-28 22:14:51

  Добра програма,но защо бюджета остана 253 милиона лева, а Варна ще бъде с 375 милиона лв.!!!! Защо!!!

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018