В бюджета за 2019-та година Община Бургас е предвидила средства за ремонт на улици във всички райони, които ще бъдат изпълнявани поетапно, съобразно необходимостта от подмяна и на подземната инфраструктура.Това съобщи кметът Димитър Николов, който днес представи Бюджет 2019. Припомняме, че през идната година данъците и таксите на бургазлии няма да бъдат вдигани.

Кои проекти ще бъдат завършени идната година?

През 2019 - та година ще отвори врати първият в Бургас Конгресен център. Той ще отговори на необходимостта на града от нови и с различна квадратура зали за форуми, изложения, пресконференции, експозиции, културни събития. Продължава програмата за превръщане на старите училищни дворове в съвременни спортни площадки.

Зала „Арена Бургас” и инфраструктурата до нея

Заради предстоящото завършване на спортна зала Арена Бургас ще бъдат изградени пътни връзки към нея.

Ще започне и реконструкцията на ул. "Демокрация"; ул. "Захари Стоянов"; бул. "Проф. Яким Якимов" от кръгово кръстовище на входа на Бургас до кръгово кръстовище на КАТ; на ул."Димитър Димов" в участъка от кръгово кръстовище за кв. Сарафово до хотел "Фаворит".

Предстои да започне ремонтът на ул. "Г.Кирков" в участъка между ул. "Възраждане и ул. "Лермонтов". Ще продължи ремонтът на улици в ж.к. "Братя Миладинови" с цел осигуряване на по-голям брой паркоместа за крайулично паркиране и обособяване на нови паркинги, Продължава и ремонтът на по- малките улици в ЦГЧ , между които улиците "Фотинов", "Възраждане", "Успенска", "Гео Милев", "Граф Игнатиев".

Община Бургас ще кандидатства по две програми за цялостен ремонт на ул. "Алеко Константинов";

През 2019 г. ще продължи изпълнението на проектите за реконструкция на улици и междублокови пространства финансирани по ОП "Региони в растеж";

„Меден рудник”

Важно е да се отбележи, че в „Меден рудник” също ще имат нови придобивки. Община Бургас ще кандидатства по проект за изграждането на Младежки център със зрителна зала за кино, концерти и театър. Общината ще проектира и амфитеатрално пространство със сцена на открито в к-с "Меден рудник".

В кварталите "Акациите", "Победа" и "Крайморие" ще бъде изградена система за видеонаблюдение.

През 2019 г. община Бургас ще проектира и реализира нови 1000 паркоместа;