Над 100 души се събраха на паркинга на „Метро” в четвъртата неделя на протест в Бургас. Хората недоволстват от ниския стандарт на живот, от тона на управляващите, от постоянното увеличение на цени на различни услуги и т.н. Макар че протестиращите са далеч по-малко от миналата седмица, те не се отказват от своите искания. Обяснението за намалялата им численост е, че през изминалата седмица много от участниците в протеста са получили актове или призовки за явяване в полицията.

Хората на място решават какъв ще бъде днешният им израз на недоволство, така че да не създава суматоха, но и да бъдат забелязани от управляващите в София. Част от идеите бяха да се премине в колона от автомобили до „Лукоийл Нефтохим”, да се направи пешеходно шествие или да се проведе митинг пред сградата на Общината. Засега протестиращите се спряха на варианта да обиколят бензиностациите на „Лукойл” в Бургас.

Служителите на реда разговаряха с протестиращите и заявиха, че са на място, за да гарантират нормалното протичане на протеста, без да се допускат инциденти.

„На никога няма да нарушаваме гражданските права, но и трябва да се спазва Законът за движение по пътищата”, казаха полицаите.

Очаквайте подробности.