Нашата дирекция придоби автобомили, които са добре оборудвани. Бургаската дирекция е уникална с много неща, включително с това, че имаме морска, зелена и въздушна граница и освен битовата престъпност, на която ние противодействаме, ние сме изправени, заедно с колегите от Граничната полиция, и пред други придзвикателства, какъвто е миграционенният натиск. Тази техника ще мотивира нашите служители да работят по-добре, по-качествено в служба на обществото. Това каза директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов по време на церемонията по освещаване на новите 73 автомобила, които получиха полицаите в Бургаска област. Припомняме, че автомобилите са оборудвани със система за автоматизирано разпознаване на регистрационни номера, като системата разпознава и сравнява резултати със списък от издирвани номера. Във всеки от патрулиращите автомобили се намира таблет, мобилен термопринтер, механично устройство за принудително спиране на превозни средства и комплект за обезопасяване на местопроизшествия (ВИЖ ТУК).

Гости на днешната церемония бяха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, заместник-апелативният прокурор Йовита Григорова, административният ръководител на Бургаска окръжна прокуратура Георги Чинев.

„Надявам се това оборудване, което получава Бургаска област да респектира всички престъпници. Убеден съм, че полицаите, които са със знания и опит, имат нужда от надграждане, което получават днес като техника, която ще им даде повече възможност за бърза реакция, каза областният управител Вълчо Чолаков.

Кметът Димитър Николов подчерта, че е доволен от новата техника, тъй като в съвременния свят много от престъпленията се разкриват именно чрез високите технологии. „Радвам се, че тези автомобили са добре оборудвани. С професионализма на полицаите съм убеден, че градът ни и областта ни ще бъдат по-спокойно място за живеене.“, каза кметът Николов.