37-годишен бургазлия е задържан за пожара в блок 1 в бургаския ж.к. „Зорница“ тази нощ. В процес на изясняване от служители на Пето Районно управление – Бургас е съпричастността на мъжа към палежа. Задържаният е известният в Бургас Петър Биберов. По случая е образувано досъдебно производство.

Както по-рано тази сутрин БургасИНФО съобщи (ВИЖ ТУК), пламъците избухнаха около 3,30 часа през нощта пред входната врата на фоторепортера от вестник „Черноморски фар“ Борислав Пенков, който живее на първия етаж. Пожарът е предизвикан чрез подпалване на част от автомобилна гума, поставена пред апартамента.

Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. Изгоряло е близко разположеното ел. табло с 15 електромера, както и ел. инсталацията на входа. Обгоряла е асансьорна врата на етажа.

На мястото на инцидента служители от Пето Районно управление – Бургас извършили щателен оглед, като иззели част от изгоряла автомобилна гума. Установени са свидетели на пожара, част от които вече са разпитани.