Пожарникари след нелепата смърт на програмиста Гиокту, загинал в центъра на Бургас: Не изпадайте в паника, спасението не е в парапета на терасата, а в банята

img

Нелепата смърт на 32-годишния  програмист Гиокту, който днес загина при фатално падане от тераса на третия етаж на кооперация на ул. „Хаджи Димитър” 5 в Бургас, шокира съседите, екипите на полицията, Бърза помощ и пожарната.  Случаят е необичаен, а трагичният му завършек можеше да бъде избегнат.

„Тъкмо звънях на 112 и както им казвах, че има пожар,  чух как той  падна и ги помолих  да пратят и линейка”, заяви съсед от четвъртия етаж на кооперацията, където се разигра драмата. Други жители на блока  споделиха, че Гиокту се е катерил върху парапета, който се е откъртил и мъжът  паднал в задния двор, разбивайки главата си.  „Един мъж му крещеше: „Човек, не се катери там, ще паднеш”, сподели друг съсед.

Драмата се разигра минути след като кооперацията се изпълни с дим, идващ от мазето. Припомняме, че 73-годишният пенсиониран квантов физик Атанас Джестаков разказа пред БургасИНФО, че докато стържел железа с флекс, се запалили стириопори, които започнали да димят. Пламъци до апартаментите  не са достигнали,  имало е  задимяване. Според очевидци обаче димът бил много гъст, а вратата на апартамента на Гиокту най-вероятно е била отворена. След пожара, две деца, живеещи на първия етаж, бяха откарани в болница, заради риска от обгазяване. Макар всички да са усетили дима, засега никой няма обяснение защо младият мъж се е качил на парапета.  

„При пожар най-опасни за хората са изгорелите газове. Затова в тази ситуация, ако е усещал толкова силен дим,  щеше да е достатъчно да влезе в банята, да уплътни процепите на вратата с мокри кърпи и да пусне душа. Или просто да излезе на терасата и да сложи мокра кърпа на устата си и да изчака идването на пожарната. При по-сериозни обгазявания човек може да се загърне с мокър шарчаф”, припомняха огнеборци на мястото на инцидента, недоумявайки какво е довело до фаталната реакция.  

Атанас Дежстаков описа Гиокту, като прекрасно момче, с което били приятели. Младият мъж оставя дъщеричка.

Тема в развитие: Млад мъж загина, падна от тераса в центъра на Бургас

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018