Тирове горят на паркинга, намиращ се на изхода на Айтос, в посока село Карагеоргиево. Вятърът е много силен, но въпреки това огънят за момента в овладян. На място са притеснени собственици и шофьори, както и линейка.

„Поне четири-пет камиона изгоряха до момента. Пълни са със стока, тук паркираме всички товарни камиони”, казаха шофьори пред БургасИНФО.

Поради силния вятър, мъглата от прах и дим е огромна, затова в центъра на Айтос има пътна полиция, която предупреждава шофьорите да карат с особено внимание, въпреки това се намират самоуверени водачи, които не спазват указанията на служителите на реда. Пламъците са ниско долу на пътя от Бургас към Карнобат, движението по локалното платно е натоварено, тъй като много от собствениците изтеглят тировете си на безопасно разстояние.

Според източници на БургасИНФО горят 5 цистерни за битум, от които пламъците са се прехвърлили върху склад за трикотаж. На крак са вдигнати пожарните в Бургас, Айтос и Карнобат, като на място има пет противопожарни автомобила с огромно количество вода. Няма опасност за хора и други сгради.