Ученици от Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в град Котел организират благотворителен концерт в подкрепа на децата от Дом за медико-социални грижи „Вяра, Надежда и Любов” в град Бургас.

Благотворителният концерт под наслов „Деца помагат на деца” ще се проведе на 13-ти октомври 2018г. от 14:00 часа в залата на Културен дом на Нефтохимика (НХК) Бургас.

Входът ще бъде свободен, а даренията ще се събират в специално подготвени урни от организторите. В програмата на благотворителната инициатива ще бъдат включени различни класически и фолклорни музикални изпълнения.

Целта на учениците от Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” е да подпомогнат на децата в неравностойно положение от Дом за медико социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов”- Бургас.

Домът е опора за родителите на деца с увреждания. На година лекарите, рехабилитаторите, психолозите, логопедите и терапевтите на дома помогат на около 567 деца от цялата област. Всички дейности в Центъра, които са насочени към малчуганите, са напълно безплатни за родителите – прегледи, консултации, лечение, рехабилитационни процедури и престой. Центърът за ранна интервенция и медицинска рехабилитация в Дома предлага изключително широк спектър от услуги. Специалистите са високо квалифицирани, обединени в мултидисциплинарни екипи от лекари, мед.сестри, кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, педагози и социални работници.