Специализирано търговско изложение за бременни жени и семейства с малки деца – „Бебе Зона“ ще отвори врати на 15 и 16 септември в експо център „Флора“ Бургас.

Целта на изложението е да помогне на семействата да направят правилния избор за здравето, безопасността и комфорта на своите деца.

Изложението ще бъде разделено в три части – търговска, медицинска и лекционна.

Търговската част ще предостави достъп на родителите до водещи световни и български производители и вносители на детски стоки и услуги. Директно на техните щандове посетителите ще могат да тестват и закупят изложените продукти.

Медицинската част ще запознае аудиторията на изложението с капацитета и възможностите на медицинските заведения, които предлагат здравни услуги за бременните жени и малките деца.

Част от „Бебе Зона“ ще бъде и най-голямото бургаско училище за бременни „Мама знае най-добре“. Лекционната програма на училището ще продължи и през двата дни на изложенито и ще даде възможност на бъдещи и настоящи родители да получат ценна теоретична и практическа информация за бременността, раждането, отглеждането на бебето, както и за физическото и психическо здраве на майката.

Лектори ще бъдат утвърдени специалисти в областта на акушеро-гинекологията, както и педиатри, неонатолози, акушерки, диетолози, психолози.

Всеки, който желае да се включи в лекционната част ще може да се регистрира на имейл zona@mamaznae.bg и по този начин ще получи възможността да участва в регулярните томболи с награди, осигурени от изложителите.

На 15 и 16 септември ще бъдат проведени и две томболи с големи награди, които за момента организаторите пазят в тайна. За да се регистрират за тях, посетителите на изложението ще трябва да попълнят регистрационна форма на място.

С първото издание на изложението "Бебе Зона" ще стартира и благотворителната инициатива "От мама за мама". Целта е да помогнем на семейства в неравностойно положение с малки деца от град Бургас.

На територията на изложението ще бъде разположен пункт, на който желаещите да помогнат ще могат да оставят своите дарения. Дори най-малката помощ е от значение и ще бъде приета с признателност. Даренията могат да бъдат под формата на стоки от първа необходимост /памперси, шишета, биберони, дрехи и др/. Условията за дарените стоки може да намерите тук: www.facebook.com/BebeZonaExpo.

Изложение ''Бебе Зона'' се осъществява с подкрепата на Община Бургас и Училище за бременни и родители ''Мама знае най-добре''.