Полицията в Царево вече разполага с нов дрегер за тест за наркотици. Уредът е подарък от общината след решение на местния парламент и позволява засичане на употреба забранени вещества в срок от една седмица.

„Благодарение на този дрегер полицията има силен аргумент да налага контрола, който ни е крайно необходим. Това е 100-процентово доказателство и е сигурно наказание за този, който си позволява да използва наркотици в нашата община“, коментира кметът Георги Лапчев, който връчи уреда на директора на ОДМВР Бургас - Калоян Калоянов.

„Всички Черноморски общини вече имат подобни дрегери и това, че днес се сдобиваме с един от тях, показва високата ангажираност на местната власт към два основни проблема – наркоразпространението и пътната безопасност. Мога да гарантирам, че с този уред ще се работим много активно. Защото, за разлика от алкохола, където имаме поставени граници под формата на промили, тук или си употребил, или не си употребил наркотик. Това е скрито престъпление и разкриването му зависи само и единствено от активността на полицейските служители. Благодаря на общинските съветници и на господин Лапчев за този жест“, каза от своя страна началникът на РУП-Царево гл. инспектор Красимир Киров.