Eдна от водещите български технологични компании „Скейл Фокус“ официално отвори вратите на новия си офис в Резиденция „Лазурен Бряг“ Бургас на 18-ти юни. На откриването присъстваха видни представители от публичната администрация на града, оглавявани от кмета Димитър Николов, както и представители на Бургаски свободен университет и университет „Проф. д-р Асен Златаров“, с които фирмата вече е развила практическа лятна стажантска програма. Изпълнителният директор на компанията, г-н Пламен Цеков, сподели, че „Скейл Фокус“ отваря 20 работни места за IT специалисти до края на тази година, с амбиция за по-сериозен ръст и през 2019-та година. Компанията вече е наела първите пет служителя в Бургас.



Методи Амов, директор „Бизнес развитие“, сподели позитивната нагласа, с която компанията е приветствана в Бургас, както и конкретни намеренията за последващ растеж в сферата. Той добави, че са изготвени специални предложения за релокиране на специалисти от столицата, както и че екипът приема и квалифицирани кандидати от чужбина.

Стъпването на компания, от калибъра на „Скейл Фокус“, на местна почва показва засилващия се интерес от индустрията в развиване на бизнес в прогресивни градове, различни от столицата и е показателна индикация за нарастваща глобализация на пазара на труда в България.

За повече информация относно отворени позиции можете да посетите този линк: https://careers.scalefocus.com/burgas/