Благотворителната кампания „Дар за Великден“ организирана и реализирана от общинската организаця на БЧК Царево и Община Царево за трета поредна година радва жителите на морската община.

Самотноживеещите хора на територията на община Царево са над 300. В рамките на кампанията „Дар за Великден“ всички те получиха топъл обяд, яйца, козунак и курабии.

Детска градина „Ален мак“ - гр. Царево също е включена в благотворителните дейности на „Дар за Великден“. Малчуганите получиха лакомства и заедно с момичетата и момчета от младежката организация на БЧК търсиха с усмивки и радостни възгласи шоколадовите си яйца, скрити в двора, от Великденския заек.

В дните преди Великден завършващите средното си образование отличници от СУ „Никола Й. Вапцаров“ получиха финансова подкрепа. Тя беше връчена от градоначалника инж. Георги Лапчев и председателя на местната организация на БЧК г-жа Мима Костадинова. Сумата, която всеки получи е 500лв.

Цел на този финансов стимул е да бъде поощрено усърдието на абитуриентите - отличници и за улеснение на родителите им в кандидат-студентския период.

Кметът заяви, че ще продължи да наблюдава и подпомага младите и мотивирани за успех възпитаници на училищата в община Царево, тъй като е важно подкрепа да получават не само бедните и онеправдани, а и младите хора, които полагат усилия за това да бъдат първи в начинанията си.