Айтоски пенсионери върнаха портфейл с 2 хил. лева на бизнесмен, вижте чуха ли „Благодаря“

img

Двама пенсионери от айтоското село Лясково – 77-годишният Иван Иванов и 70-годишният Георги Канев, върнаха портмоне с 2000 лева и документи на местен бизнесмен. Мъжете отишли до Айтос по работа, когато в района на работилница открили мъжкото портмоне. Било паднало до „Мерцедеса“ на собственика. Пенсионерите го взели и го предали директно на предприемача. Обидно им станало обаче, че не получили дори едно „Благодаря“ за постъпката си.

„Който има възможности, явно не цени подобни жестове. Аз лично съм губил пари и знам какво е – не можеш да спиш с месеци. А тук ставаше дума за 2000 лева.“, каза пред БургасИНФО Георги Канев. Той живее с пенсията си, която получава след дългогодишна работа като шофьор в Нефтозавода.

Случаят бързо се разчу в село Лясково. „Можеха и да не върнат парите, особено сега преди празниците всеки има нужда от средства. Похвално е това, което са направили“, коментираха местни жители. Възрастните мъже може да не са чули благодарност от собственика, но пък се радват на одобрението на съселяните си.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав