Кметът на община Царево – инж. Георги Лапчев и БЧК Царево за трета поредна година финансират кандидат – студентската подготовка на дванайсетокласници от СУ „Н. Й. Вапцаров“, постигнали отличен успех.

Цел на оказаната финансова подкрепа от страна на инж. Лапчев и ръководството на общинска организация на БЧК Царево, в лицето на Мима Костадинова, е да стимулират усърдието на учениците и да улеснят техните родители в подготвителния кандидат-студентски период, съобщиха от общинската администрация. Кметът заяви, че ще продължи да наблюдава и подпомага младите и мотивирани за успех възпитаници на училищата в община Царево, тъй като е важно подкрепа да получават не само бедните и онеправдани, а и младите хора, които полагат усилия за това да бъдат първи в начинанията си.

Дейността е част от кампанията „Дар за Великден“, която стартира днес и ще продължи в дните до Великден. Тя обхваща още самотноживеещи възрастни хора, чийто брой е над 300 човека в цялата община. В дните преди презника те ще получат топъл обяд, яйца, козунак и курабии.