Ледена пързалка в предвидената за изграждане нова спортна зала, може да превърне Царево в център на фигурното пързаляне. Идеята за изграждане на съоръжението е на кмета на морската община Георги Лапчев.

Както вече съобщихме, Общината има намерение да тегли кредит от 7 млн. лева, като един от обектите, предвиден за финансиране от тези средства, е спортната зала. Мотивите на общинската администрация са, че от десетки години спортистите в Царево се подготвят във физкултурния салон на училището. „А сме най-големият град на юг от Бургас“, каза кметът. За спортната зала са разработени два проекта, като градоначалникът е одобрил единия от тях.

„Залата ще бъде достатъчно голяма, за да може да събира хората на града. Няма да е 20 хил., а ще бъде до 1 000 места. Ще има професионален терен. Едно от условията, които заложих при проектиране, е изграждането на ледена пързалка. Имаме имена, които могат да развиват този вид спорт, който много рядко се среща в нашата държава. Имаме двама съграждани с изключително високи позиции. Водени са разговори с руски отбори, които казаха, че ако имаме пързалка на такова ниво, на което искам, нищо чудно да видим как национални отбори се подготвят в Царево.“, каза кметът.

Както е известно, едни от най-големите имена във фигурното пързаляне – Албена Денкова и Максим Стависки, са свързани именно с Царево. Те често посещават морския град, когато са в България.