Опитна крадла действала по заучен сценарий в магазини в Бургас, като в схемата участвала и дъщеря й. В един от търговските обекти в центъра на морския град тя е била хваната от наблюдателна продавачка. Веднага след това обаче крадливата жена напуснала страната към Румъния и не можело да бъде открита, за да бъде съдена. Бургаският раойнен съд й наложи 1 година лишаване от свобода условно, при максималния срок на отлагане – 4 години.

От мотивите на магистратите става ясно, че жената е с основно образование, безработа, разведена. Била е хваната да краде дамски дънки на стойност 228 лева и зимен вълнен шал за 99 лева. Делото срещу нея е гледано в нейно отсъствие. Подсъдимата е била обявена за общодържавно издирване и въпреки щателното й търсене не била намерена. Тя е напуснала страната през ГКПП „Дунав мост“ два дни, след като е бил внесен обвиителния акт срещу нея в Бургаския районен съд.

Докато живеела в Бургас, крадлата сменяла различни кваритири, които обитавала заедно с дъщеря си. Двете се занимавали с кражби на дрехи от магазини, като си разпределяли ролите. Дъщерята отвличала вниманието на продавачите, като изпробва различни дрехи, а през това време майката взема вещи от същия магазин.

В последния случай, те подходили по отработен от двете механизъм: дъщерята започнала да мери дрехи и по този начин привлякла вниманието на продавачката. През това време майката взела от закачалка в магазина един брой дамски дънки и ги сложила под якето си. След това се насочила към витрината на магазина и оттам взела един брой дамски зимен вълнен шал, който също скрила и тръгнала да напуска магазина. При второто действие обаче била забелязана от продавачката, която я пресрещнала и измъкнала шала изпод якето на жената, след което я изгонила заедно с дъщеря й от магазина.