Трябва ли да се паркира в зоната до велоалеята Бургас-Сарафово?

img

"Бургазлии ползват алеята не само за разходки, но и за здраве. Аз съм против навлизането на автомобили в нея",  каза кметът Николов

Общинският съветник Георги Дражев предложи да се паркира в зоната до велоалеята Бургас-Сарафово, която през лятото е една от най-натоварените. Предложението е заради това, че от този сезон Морската градина става зелена зона. Паркоместата обаче може не само да отнемат от площта, но и да направят достъпа до велоалеята труден.

„Тази инвестиция би струвала 250 000 лева. Велосипедната пътека е ограничена. От решението на Общинския съвет зависи дали да се махне бариерата. Бургазлии я ползват не само за разходка, но и за здраве. Аз съм против навлизането на автомобили в тази зона”, добави кметът Николов.

Дискусията бе част от гласуването на докладната за изграждане на паркоместа на ул. "Поморийска" от кръстовището на ул. "24-ти Черноморски пехотен полк" до паркинга пред Северния плаж. Общиснкият съвет прие там да бъдат изградени 70 паркоместа върху северозападния тротоар на ул. "Поморийска".

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  

    разбира се, че трябва! даже трябва да се направи там и летище. пък трениращите да не ми се мотат много-много, че ми пречат на доходите. да си купят по една бягаща пътека и да си тренират у тях в хола. мизерници!

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос