Милата бременна Беки е била открита в безпомощно състояние вчера следобед край бургаския квартал Банево. За това съобщиха доброволците от Фондация Приятели на животните - Бургас. Кучето е заведено в клиника, където в момента полагат грижи да го опазят живо.

"Днес следобед, наш доброволец попадна на следствен оглед на простреляно куче, в района на кв. Банево. След приключване на огледа, той заведе животното в клиника Анимо, където в момента полагат грижи да я опазят жива. Момичето има четири входни рани по задните крака и една във врата, от близко разстояние. На мястото бе намерена и една гилза, която можете да видите и на снимката. Сачмата от входната рана на врата е заседнала в мозъчния канал на гръбначния стълб (чакаме да ни изпратят рентгеновите снимки) и прогнозата не е добра. Куча е все още в шок, обездвижена и по-подробни изследвания ще бъдат направени утре. Ако е все още жива... В момента е на системи, обезболяващи и каквото е необходимо в подобни ситуации, като незабавна грижа", съобщават от фондацията.

Това не е първият случай на стрелба в района, казаха запознати пред БургасИнфо. Мъже с джипове и пушки са били засичани многократно на мястото, където е простреляно кучето - между Банево и Изворище.

Кучето е бездомно, но е било обгрижвано от хората. "Беки е много мило и добро куче. Поемам всички средства за лечението ѝ", предложи помощта си жена от селото.

До момента от полицията не са дали информация за случая пред фондацията, която е поела грижите за раненото куче. Версиите са за хайка или ловна дружинка с разрешително за лов. "А може и да са просто някакви, които си стрелят".

Кучето е било застреляно в събота отзад. Пада на земята, при което стрелците се приближават и я застрелват от упор. Това е и фаталната рана за Беки, защото е засегнала гръбнака.

"Утре ще мога да дам повече инфрмация, правят се изследвания. Засега само знам, че е бременна и ако е увредена ще трябва да се извадят кученцата с операция. Ние от фондацията трябва да вземем трудното решение дали да спасим майката или бебетата. Тя има много малък шанс да оцелее и ако оцелее ще стане инвалид. Ако се влоши, ще се наложи да вадим бебетата, защото не може сама да ги роди, няма чувствителност изобщо на краката", каза пред БургасИнфо Миглена Иванова, управител на Фондация Приятели на животните - Бургас.