4-годишно момченце почина снощи около 22.00 часа в детско отделоение на разложката болница. 2 часа след леталния изход детето е транспортирано в благоевградската патоанатомия за аутопсия:

„То е страдало от детска церебрална парализа и астма. Въпреки проведените спешни реанимационни мероприятия се е стигнало до летален изход.

Тялото на детето е транспортирано до Благоевград, където ще бъде извършена аутопсия и съдебно-медицинска експертиза“ – това съобщи директорът на здравното заведение в Разлог доктор Божидар Велев.

Преди 15 дни детето е било хоспитализирано с диагноза бронхопневмония и астматични пристъпи.

Тази сутрин около 40 роми обградиха входа на болницата в Разлог. Роднини заплашват със саморазправа докторите в МБАЛ-Разлог.

"Искаме си детето, защо не ни го давате? Защо не ни дадохте направление да го лекуваме в Благоевград? Вие сте некадърни доктори, убихте ми детето", ридаеше майката пред болницата.

Към момента не са ясни причините за фаталния край на детето. Резултатите от аутопсията ще бъдат ясни в понеделник. По случая е образувано досъдебно производство. На място има полицейски екипи от Районно управление – Разлог. /monitor.bg