Полицейски протести ще има в деня на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС.От Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) обясниха, че на 11 януари от 16,30 до 17,00 часа протестиращите служители в МВР ще "посрещат" делегациите с винили на кръстовището на бул. "Брюксел" и бул. "Цариградско шосе" и на кръстовището на Орлов мост.

Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър "Иван Вазов", където ще е официалната церемония по старта на председателството.

Синдикална федерация на служителите в МВР продължава своите протестни действия с исканията за увеличение на 15 на сто на основните възнаграждения на работещите в МВР, обвързване на заплатите със социалноизмерим показател и нов Закон за МВР.

Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР, е 25 януари, когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България. Протестът ще започне в 11.00 часа в района на НДК.

Успоредно с това, СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации.

В края на октомври миналата година хиляди се включиха в националния протест на полицаите. Униформени от цялата страна дойдоха в София и отправиха своите искания към властта. Тогава те настояваха за вдигане на заплатите с 15% и промени на Закона за МВР.