Районна прокуратура – Поморие предаде на съд Веселин К. ( на 27 г. от гр. Поморие.). Той е подсъдим за това, че на 14.01.2016г. в гр. Поморие, в близост до сградата на Община Поморие, в качеството му на извършител, в съучастие с неустановено по делото лице (съизвършител) и в съучастие с Мартин Д. (помагач, осигурил средството за извършване на престъплението), чрез нанасяне на удари с метален предмет (телескопична палка) в областта на лицето и главата, причинил средна телесна повреда на Стоян Тончев, изразяваща се във фрактура на лицеви кости. Това е довело до трайно затруднение на речта, като телесната повреда е причинена с особена жестокост – престъпление по чл.131, ал.1, т.9, предл. последно, вр. чл.129, ал.2, предл.2, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

На съд е предаден и Мартин Д. (на 31г. от гр. Поморие). Той е подсъдим за това, че на 14.01.2016г. в гр. Поморие, в качеството му на помагач, в съучастие неустановено по делото лице (съизвършител) и с Веселин К. (съизвършител), спомогнал двамата извършители да причинят средна телесна повреда на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което довело до трайно затруднение на речта, причинена чрез нанасяне на удари с метален предмет (телескопична палка) в областта на главата и лицето на пострадалия, като осигурил средството за извършване на престъплението - телескопичната палка – престъпление по чл.129, ал.2, предл. 2, вр. ал.1, вр. чл.20 , ал.4 от НК.

На горепосочената дата пострадалият се прибирал към дома си пеша. Изведнъж видял маскиран мъж пред себе си, който се затичал към него, като в едната си ръка държал палка, а в другата нож. Мъжът ударил силно Стоян Тончев по лицето с палката. От удара пострадалият паднал назад и ударил главата си в земята. След това видял и втори маскиран мъж. Двамата маскирани нанесли множество удари по лицето и главата на Стоян Т. с палката и с друг метален предмет, който пострадалият оприличил на „бокс“. Пострадалият успял да стане и побягнал по улицата крещейки. Тогава Стоян Тончев забелязал и още един мъж, който не му нанася удари. Малко след това пострадалият бил застигнат от единия нападател, който му нанесъл нови удари с палката по лицето и главата.

Предстои Районен съд – Поморие да назначи дата за провеждане на съдебното заседание.