Полицията в Санта Моника, Калифорния, потвърди, че разследва Силвестър Сталоун за сексуално нападение, съобщи БТА.

Обвинение към актьора направи 50-годишна актриса миналия месец. Тя твърди, че той е нападнал в офиса си в Санта Моника през 1990 г.

Случаят ще бъде разследван, макар и да е трудно да бъдат събрани доказателства за толкова старо провинение. След края на разследването прокуратурата ще прецени дали да бъдат повдигнати обвинения срещу изпълнителя на култовите роли Роки и Рамбо.

Според запознати със случая, Силвестър Сталоун е имал връзка с жената и дори я взел със себе си в Израел, докато снимал "Рамбо III". Той се разделил с нея, когато разбрал, че съпругът й е разстроен от връзката им, макар и вече да не живеел с нея.

Тогава актьорът дори се опасявал, че съпругът на любовницата му може да е свързан с хвърления в двора му коктейл "Молотов". Ако разследването установи, че обвиненията не са верни, статутът на Сталоун ще бъде променен от виновен на жертва.

Адвокатът на холивудската звезда вече каза, че ще настоява жената да бъде обвинена за подаване на лъжлива информация. Преди месец говорител на Силвестър Сталоун заяви, че подобно нещо "никога не се е случвало".

Да припомним, че преди 10 години, при негова тридневна визита в Австралия, при проверка на багажа му на летището, са намерени 48 шишенца с човешки хормон на растежа.

Дни по-късно, когато властите искали да направят проверка в апартамента му в хотел в Сидни, той изхвърлил от прозореца 4 флакона, в които имало тестостерон - мъжки хормон. Тогава актьорът е глобен 2450 долара.