Кметът на Ахтопол Станислав Димитров лично видял и вдигнал тревога за мъжа с кайт сърфа, който порел вълните в посока Синеморец. „Приключих работа в кметството и около 17,20 часа отивах към пристанището да разговарям с рибарите, когато видях човека в морето. Морето е бурно, усещах, че ще стане инцидент. Веднага се обадих и към мястото тръгнаха полиция и пожарна. През това време служители на кметството бяха край брега, за да проверяват накъде се движи мъжът. Всички реагираха навреме“, разказа кметът на Ахтопол Станислав Димитров пред БургасИНФО. За нещастие морето изхвърлило тялото на човека около час след това. Трупът му изплувал на брега под Гръцкото училище, в залива Свети Георги.

Местни жители предполагат, че кайт сърфистът е усетил, че морето е бурно и е тръгнал да се връща към Ахтопол, но в битката с вълните силите са го напуснали. По неофициална информация той се казва Иво и е от София. Бил е в Ахтопол с приятелката си, която ридаела неутешимо след трагедията.

„Тук често по това време на годината се събират кайт сърфисти от вътрешността на страната. Търсят силни усещания, не са организирани, няма състезания. Всеки обаче трябва да познава особеностите на морето“, коментираха местни жители пред БургасИНФО.