Съседи се въвлякоха в грозен продължителен екшън в центъра на Средец и стигнаха дъното в потока от отправени псувни и обиди, увлечени във война заради границата между дворовете на къщите си. Семейство пенсионери буквално изригнало среду комшиите си със срамни заплахи. Картинката е илюстрация докъде стигат съседи, водещи години наред битки, в които забъркват куп институтиции – полиция, прокуратура, съд, пред които циркът продължава, а използваните изразни средства могат да изчервят от срам дори най-разкрепостения слушател.

Началото на екшъна започнал, когато потърпевшата съседка излязла на двора, за да тупа килими. Избухнал поредният конфликт между съседите, като пенсионерката нарекла потърпевшата жена „нещастница“, а съпругът замахнал с летва да удари майка й. Няколко дни по-късно съседите получили дърва за огрев, като това станало повод за нова драма. Възрастните комшии излезли на двора и започнали отново да се карат, като мъжът дори взел дърво, готов да удря с него. Всичко това било придружено с цветущи обиди като кучка, глупачка и обилна порция псувни. Няколко дни по-късно обижданата съседка отново била на двора си и отново залята с обиди „животно“, „нещастница“, „психопатка“ и т.н., а вместо с имената им тя и майка й, били наричани с определените от пенсионерите им прякори „Дебелото“ и „Кълбото“. Към това се прибавят и още серия иронични обвинения, като това, че потърпевшото семейство уринирало върху килима си, че съседите щели да извикат екологията да замери мръсотията в дома им и т.н.

Крайно невъзпитаното поведение на двамата възрастни съпрузи в крайна сметка ще им излезе солено. Те отнесоха глоба от по 1000 лева, наложена им от Районния съд в Средец, като ще плащат и съответно по 800 и по 600 лева по заведени граждански искове за причинени неимуществени вреди.