Спортните дни в Царево започнаха с упражнения по йога в 5:30часа. Националният шампион по йога на България (2016г.) Петър Карайовчев (Джа) сподели своя опит в Морската градина, от където присъстващите посрещнаха изгрева.

След упражненията по йога бе предложена възможност за включване в тонизираща гимнастика, а на лостовете на открито над Централния плаж, желаещите направиха високоинтензивна тренировка.

Програмата за деня продължава с активности за деца на плаж Понтона, където са организирани уроци по SUB борд.

Лекция на тема „Здравословно хранене“ ще започне от 17:00часа в залата на НЧ „Георги Кондолов -1914“ гр. Царево, а всички готови за спорт ще се съберат на Морска сцена от 18:30часа, където ще се проведе с тренировка по Канго джъмпс. Инструкторите Борис Панайотов, Мария Аврамова, Ралица Радулова, Руми Николова и Ива Петрова ще повдигнат настроението със зумба ритми.

В неделният ден спортната програма ще започне в 10:00часа с йога за деца в Морската градина, а от „Вело Царево“ обещават най- масовото вело шествие, което е организирано в Царево. Сборният пункт е центъра на град Царево, а началото 10:00 часа. Това е сборният пункт и началният час за любителите на природата, които ще имат възможност да се разходят из пътеките на Странджа и да си подарят незабравими мигове сред природата. Лекция на тема „Хомеопатия за деца, Шуслерови соли и витамини“ ще започне в 17:00 в НЧ „Георги Кондолов -1914“ .

Български автентични хора и забавна програма с участието на "Pambos Dancing Centre" ще очаква всички избрали да прекарат неделната вечер на площада в град Царево.

Инициативите са безплатни, а ентусиастите, включили се в най- много спортове ще участват в томбола с награди на финала.