Близките и съседите на простреляния със сачми 10-годишен Христо от кв. „Странджа“ в Айтос не искат и да чуват, че стрелецът Васил може да се върне обратно в къщата си. „Живее откакто се помним тук, родителите му също бяха тук, сега е сам като скот. Трябва да го изселят, защото ще стане беля. По-добре да не идва повече тук, за да не си вкарваме таралеж в гащите. Ще трябва да го осакатя, ако го видя. Той, ако ми направи нещо на племенника, който е малко момче. Ако се върне Васил – ще има проблем. На чуждо дете не може да посегнеш, как ще вади пушка да стреля?“, каза чичото на Христо – Алекандър, пред БургасИНФО. Улица „Кавала“, на която е била стрелбата, днес е като разбунен кошер, местните жители оглеждат белезите от сачмите по оградата на къщата, която се намира срещу дома на Васил и трескаво коментират случая.

Около 6 деца играели на кръстовището срещу схлупената къща на Васил. Около 22,10 часа, без да им каже нищо, той излязъл от вратата на двора и започнал да стреля. „Оръжието беше по-голямо от пистолет, уплашихме се“, разказа едно от момчетата. Децата започнали да пищят, а Христо паднал на тротоара. Изскочила майка му, както и други негови роднини. Струпали се много хора край момчето, дошла полицията и прибрала стрелеца.

„ Той стоеше като мумия и не казваше нищо. Всички сме били деца, правели сме бели, но никой не е стрелял чак. Лятно време е, играят децата, нормално е“, коментираха оживени жители на ул. „Кавала“.

Те се притесняват и дали няма да има последствия за ранения Христо. „Няма опасност за живота му, но дали няма да бъде осакатен? Такъв човек като Васил не става и да го бесим. Какво му направи детето?“, каза още чичото Александър.

На това кръстовище са играели децата, днес съседите оживено коментираха стрелбата

Домът на стрелеца Васил