Близките на ранения Христо настръхнаха в Айтос: Стрелецът Васил да не стъпва повече тук. Ще стане беля! (СНИМКИ)

img

Съседите от кв. Странджа не искат и да чуват, че възрастният мъж може да е отново в района, атакувал децата без да каже дума

Близките и съседите на простреляния със сачми 10-годишен Христо от кв. „Странджа“ в Айтос не искат и да чуват, че стрелецът Васил може да се върне обратно в къщата си. „Живее откакто се помним тук, родителите му също бяха тук, сега е сам като скот. Трябва да го изселят, защото ще стане беля. По-добре да не идва повече тук, за да не си вкарваме таралеж в гащите. Ще трябва да го осакатя, ако го видя. Той, ако ми направи нещо на племенника, който е малко момче. Ако се върне Васил – ще има проблем. На чуждо дете не може да посегнеш, как ще вади пушка да стреля?“, каза чичото на Христо – Алекандър, пред БургасИНФО. Улица „Кавала“, на която е била стрелбата, днес е като разбунен кошер, местните жители оглеждат белезите от сачмите по оградата на къщата, която се намира срещу дома на Васил и трескаво коментират случая.

Около 6 деца играели на кръстовището срещу схлупената къща на Васил. Около 22,10 часа, без да им каже нищо, той излязъл от вратата на двора и започнал да стреля. „Оръжието беше по-голямо от пистолет, уплашихме се“, разказа едно от момчетата. Децата започнали да пищят, а Христо паднал на тротоара. Изскочила майка му, както и други негови роднини. Струпали се много хора край момчето, дошла полицията и прибрала стрелеца.

„ Той стоеше като мумия и не казваше нищо. Всички сме били деца, правели сме бели, но никой не е стрелял чак. Лятно време е, играят децата, нормално е“, коментираха оживени жители на ул. „Кавала“.

Те се притесняват и дали няма да има последствия за ранения Христо. „Няма опасност за живота му, но дали няма да бъде осакатен? Такъв човек като Васил не става и да го бесим. Какво му направи детето?“, каза още чичото Александър.

На това кръстовище са играели децата, днес съседите оживено коментираха стрелбата

Домът на стрелеца Васил

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас