Около 2 часа снощи въпросният пациент е докаран в болницата след значителна употреба на алкохол. Бил е контактен в началото, буйствал е, бил е неадекватен, малко по-късно е изпаднал в безсъзнание. Дежурният лекар повика дежурният реаниматор – мен. Аз като слязох около 2,30 часа заварих мъжа в безсъзнание. Когато започнах да го преглеждам, той скочи, започна да буйства, преобърна леглото, удари ме няколко пъти в корема, повали ме на земята, започна да ме рита. Това разказа пред БургасИНФО реаниматорът в МБАЛ „Бургасмед“ д-р Александър Серафимов, който е един от потърпевшите от агресията на 20-годишния пациент Кирил Нойков, докаран с линейка от хотел в Созопол.

Пребитият на дежурство в „Бургасмед“ Георги: Пациентът беше като полудял, с нищо не провокирахме агресия (СНИМКИ)

„Дойде охранителят на болрницата, налетя и на него, счупи му носа, риташе го по тялото. Човекът е приет в болницата. Пристигнаха полицаите и задържаха мъжа“, каза лекарят. Както вече БургасИНФО съобщи охранителят Георги Коев е с обездвижен крак, тъй като има съмнение за скъсани връзки, както и със счупен нос, предстои му операция.

„Никаква причина нямаше за агресията. Беше вероятно под възедйствие на алкохола, а може и на други вещества. По никакъв начинн не сме провокирали подобно поведение“, каза реаниматорът д-р Серафимов.

Днес той има болки корема и кръста от снощното нападение.

Не се чувстваме защитени, работи се трудно, особено в условията на Спешна помощ. Все по трудно става, някои пациенти са агресивно настроени“, добави д-р Серафимов.

Лекарите в Спешния център на „Бургасмед“ бяха категорични, че не са защитени по време на дежурство.

Агресия в "Бургасмед": Побеснял пациент нападна лекари на нощно дежурство (СНИМКИ)