„Беше нещо страшно! Нито аз, нито лекарите предизвикахме агресията на пациента. Скочи от леглото и ме удари силно в лицето с ръка“, разказа пред БургасИнфо един от пострадалите служители на МБАЛ „Бургасмед“ при снощния екшън.

Пациентът е 20-годишния Кирил Нойков и е бил докаран в здравното заведение с линейка, отзовала се на спешен случй в хотел „Релакс“ в Созопол. Кирил е бил доведен от там, а с него е имало още двама младежи.

Агресия в "Бургасмед": Побеснял пациент преби лекар от реанимация

На охранителната камера в здравното заведение е записано как лекарите го вкарват в спешно отделение на носилка. Той вече е бил настанен на болнично легло, когато станал свръх агресивен. Дежурният лекар повикал реаниматор за консултанция, тъй като Кирил миришел силно на алкохол и трябвало да бъде допълнително изяснено какво лечение да се предприеме.

Когато реаниматорът влязъл в стаята, Кирил започнал да раздава юмруци. Ударил в корема първо единият лекар, а после и другият. Тогава на помощ се притекъл Георги, който днес е с разбит нос и със съмнение за скъсани връзки в крака.

Днес той е на легло, обездвижен, предстои да му бъде направена операция.

Вижте разказа на нападнатия реаниматор д-р Серафимов пред БургасИНФО: Пациентът обърна леглото и ме удари в корема, повали ме на земята

На охранителната камера в здравното заведение е записано как лекарите вкарват Кирил в спешно отделение на носилка

Какво разказа Георги и страхуват ли се лекарите от подобна агресия, очаквайте в БургасИнфо!