Скандалният кораб „Капитан Джак”, който години наред работеше незаконно като дискотека на южния плаж в Несебър вече е премахнат. Новият наемател на ивицата разпореди плавателният съд, разположен върху наеманата от него територия да бъде демонтиран, а теренът разчистен. В момента буната, върху която стоеше атракционът се укрепва. На мястото на „Капитан Джак” няма да бъдат поставяни други заведения, нито аткракциони. Каменната буна, върху която бе закрепен корабът ще служи единствено за защита на брега от бурните вълни.

"Капитан Джак” работеше незаконно като лятно заведение от открит тип. Силната музика от нощните партита години наред създаваше неудобство на почиващите в района, и бе истински бич за хотелиерите и местните жители. Заради силните децибели до ранни зори, бяха подавани десетки сигнали и оплаквания до институциите. Шумът и тормозът над летовниците спечелиха лоша слава на плажната ивица. Заради безобразията и системните нарушения, договорът за концесията на плажа бе развален от туристическото министерство в края на миналата година.

„Предприехме незабавни мерки за отстраняването на обекта. Искам да успокоя всички жители на Несебър и туристите, че проблемът с шума на Южния плаж вече е окончателно решен”, заяви новият стопанин на ивицата Кирил Спасов. Компанията му „Ауто фактор” спечели тази година търга за 5-годишен наем на плаж Несебър-юг. Като нов наемател на плажа Спасов гарантира, че ще бъдат създадени условия за комфорт и спокойна почивка на всички туристи.

Спасов е познато лице в туристическия бизнес и е известен професионалист в управлението на плажовете. Той е концесионер на станалия световно популярен плаж „Какао бийч” в курорта „Слънчев бряг”. Фирмата – наемател на Несебър-юг ще положи сериозни усилия и инвестиции за превръщането и на този плаж в образцов. Там вече тече усилена подготовка за предстоящия туристически сезон.