Новопостроеният Медицински център в курортно селище Лозенец официално бе открит и осветен днес. Амбулаторията за индивидуална практика за първична медицинска помощ и амбулаторията за индивидуална първична дентална помощ са разположени в центъра - зад кметство Лозенец и ще бъде отворена за всеки, който има нужда от лекарска помощ през четирите сезона на годината. В него гражданите ще получат внимание и грижи от специалист вътрешни болести, стоматолог и рехабилитатор.

Строежът отне около година, но усилията от дългата работа са налице и местни и туристи вече могат да се възползват от лекарска помощ.

На церемоният по освещаването отец Стоян прочете молитва за здраве , а кметът на Царево инж. Георги Лапчев преряза лентата на Медицинския център.

„Медицинският център е плюс за летовниците, но най- голяма полза от него ще имат жителите на Лозенец, тяхната радост се вижда днес. Дълго пожелаваният Медицински център бе част от нашите политики, които следваме от началото на управлението - от шест години, така че смело мога да заявя, че обещаното е изпълнено. Тук е и мястото да благодаря на изпълняващия в последните месеци длъжността кмет на Лозенец - Женя Гандиева, която неуморно работи, за да бъде завършен днес този център и за новия летен сезон жители и гости да има къде да потърсят медицинска помощ.“, каза кметът Георги Лапчев.