Близките на 19-годишния бургазлия Апостол Господинов са изправени пред жестока битка за живота му и имат нужда от помощ. Те спешно търсят кръводарители за лечението на младежа, който пострада тежко при катастрофа на пътя Бургас - Варна вчера (виж ТУК). Той катастрофира заедно с още четирима свои приятели.

Апостол е в кома в болница "Света Анна" във Варна - със счупен таз, изваден далак и множество наранявания. Нуждае се от постоянно кръвопреливане, съобщиха негови близки пред БургасИНФО.

Петима бургазлии в болница след жестока катастрофа край Бяла, 19-годишно момче се бори за живот

"Не знаем колко банки кръв са необходими. Брат ми е със счупен таз, изваден далак, има множество травми и непрекъснато губи кръв. Вчера, при приемането лекарите ни казаха, че състоянието му е много лошо. За съжаление тази сутрин чухме същите думи - състоянието му не се е променило", каза през сълзи сестрата му Моника Господинова пред репортер на БургасИнфо.

Всеки, който може да помогне на Апостол може да дари кръв в Окръжна болница "Света Анна" - Варна, в кръводарителския център, без значение от кръвната група. На място трябва да се уточни, че се дарявя за Апостол Божидаров Господинов.

В понеделник кръв може да дарите и в УМБАЛ-Бургас.

Моника предостави телефония си номер на редакцията на БургасИнфо, готови сме да го дадем на всеки, който може да помогне.