Първата сума от задълженията за данък недвижими имоти и такса битови отпадъци за 2017 г. в Царево, пристигна on line и бе задълженията на секретаря на Общината Мария Конярова. Кметът Георги Лапчев пък бе първият, платил на касата в МДТ- Царево, а заедно с него задълженията си внесе и началник отдел „МДТ“ г-жа Митрева.

От гражданите най- нетърпелив да изплати задълженията си бе Мария Домитрова.Тя получи голяма шоколадова торта с послание „ Данъкоплатец № 1“ и подаръчен комплект. Тъй като госпожа Димитрова е учител, тя каза, че ще подели своя подарък с учениците от пети клас. Подаръци имаше и за следващите, платили своите данъци в първия ден от кампанията.

Местните данъци и такси за 2017г. могат да се изплатят касово в сградата на МДТ на ул. „Крайморска“ №14, във фронт офисите на Царево, Ахтопол и Лозенец, по график в останалите населени места на община Царево, с пощенски запис и по банков път и on line. Всеки, който плати пълния размер на своите данъци до края на месец Април, получава 5% отстъпка. Сумата може да се заплати и на две равни вноски: от 23. 01 до 30. 06 2017г. и от 01.07 до 31. 10.2017г