Усложнената пътна обстановка раздели семейства. Хората, които работят в Бургас и пътуват от Айтос, Карнобат, Банево и дори само от квартал Ветрен, не могат да се приберат по домовете си. За това ни сигнализираха разтревожените близки на хората, останали в снежния капан в Бургас.

Автобусът, тръгнал в 15,30 часа към Айтос беше върнат обратно в Бургас, след като престоя почти до 17,00 часа на бензиностанция ОМВ на изхода на Ветрен към Айтос.

„Моя служителка беше в този автобус. У тях я чакат дете и съпруг, но не може да се прибере, пътищата са затворени. Паникьосах се, когато разбрах, че са спрели на изхода на Ветрен и не могат да продължат. Аз живея в Банево и бях тръгнала малко преди нея с колата и успях да се прибера у дома, за разлика от тях. Притесних се, когато 10 минути не можах да се свържа с нея по телефона, а знаех, че студува заклещена по пътищата. Вече палех колата да я прибирам да спи у нас, когато тя ми се обади, да ми каже, че са ги върнали в Бургас. За щастие там има близки, при които може да отседне за през нощта“, ни разказва Бонка Т. Тя добави, че в момента нейната сестра също е заклещена на кръговото в ж.к. „Славейков“ до „Метро“ и не може да се прибере, защото полицаи връщат обратно всички коли, които искат да излязат от града.

„Такова нещо не съм виждала. Миналата година бях в Сърбия и имаше точно същата обстановка. Тогава три снегорина се движеха един след друг по пътя, а ние с автомобилите ги следвахме. Само тук стоим заклещени и не можем да се приберем по домовете си. Вече 40 минути съм на кръговото, измръзнах, но ще чакам, надявам се да ни пуснат, семейството ми ме чака във Ветрен“, коментира Стела, сестрата на Бонка.